Warmonderhof gaat graskaas per post versturen

DRONTEN, 18 mei ‘20 – Ambachtelijk bereide romige graskaas van de koeien van Warmonderhof. Daar loopt het water je van in de mond. Ook al woon je helemaal in Maastricht, Tubbergen of Amsterdam, je kunt vanaf nu via de website onze verse graskaas bestellen. Gewoon per post, voor veertien euro per kilo. Van een bescheiden stukje tot een half wagenwiel om bourgondisch van te genieten. De Warmonderhof Graskaas is te bestellen via www.stichtingwarmonderhof.nl/kaas.

Eerlijke prijs, heerlijke smaak

Anna Veltman, uitbater van de Hofwinkel op het terrein van Warmonderhof, ziet de graskaas-actie als een manier om meer melk te kunnen verkazen en zo de boer een eerlijke prijs te bieden voor zijn melk. “Dit is de mooiste tijd van het jaar: de koeien mogen weer naar buiten en hun melkproductie en de melkkwaliteit zijn top. Maar de melkprijzen zijn laag, onder meer als gevolg van de zakkende exportcijfers door Corona. Waarom dan niet die overheerlijke eerste melk zoveel mogelijk verkazen en zelf aan de man brengen?

Voor iedereen in Nederland

Het verse gras maakt dat de melk vetter is, wat tot resultaat heeft dat de kaas zeer romig wordt  en gezonde vetzuren heeft. We verkopen bij ons in de fysieke winkel al ruim twintig jaar Warmonderhofkaas, maar nu kan iedereen in Nederland ervan genieten.” Klanten kunnen vanaf nu wekelijks tot woensdag twaalf uur bestellen. Dan ontvangen ze de kaas nog voor het weekeinde thuis per post of pakketpost.

Studenten verzorgen de koeien

De koeien van Warmonderhof worden dagelijks verzorgd door de studenten die op landbouwopleiding Warmonderhof leren voor biodynamisch boer. De koeien behoren tot het Oudgroningse Blaarkop-ras, dat al sinds de Middeleeuwen in Nederland wordt gehouden. Het uitmesten, voeren, melken en verweiden behoort allemaal tot het takenpakket van de jongeren die wonen, werken en leren op Warmonderhof.

Leren over eigen afzet

Veltman: “Het is prachtig om hun inzet te zien. We zouden de studenten op termijn ook graag meer betrekken bij de verwerking en verwaarding van onze eigen producten. Het is belangrijk om studenten  kennis te laten maken met eigen afzet, zodat ze leren wat er eigenlijk komt kijken bij het opzetten en runnen van een webshop, winkel of markt. Met eigen afzetkanalen kunnen ze een betere boterham verdienen en kunnen ze hun producten telen en verwerken volgens de biodynamische hoge kwaliteitsstandaard die ook wij als Warmonderhofboeren al zeventig jaar naleven”.

Wat is Warmonderhof

Warmonderhof is het opleidingscollectief voor biodynamisch landbouwonderwijs van Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, waar jongeren en volwassenen in voltijd of deeltijd opgeleid worden tot boer of tuinder. Meer dan de helft van de opleiding bestaat uit de boerenpraktijk op de eigen boerderijen rondom de school. Er zijn regelmatig open dagen om geïnteresseerden te laten proeven aan een toekomst als boer. De eerstvolgende open dag wordt gehouden op 11 juni aanstaande.  www.warmonderhof.nl/opendag

Kaas bestellen: www.stichtingwarmonderhof.nl/kaas

Geschreven door