Gemiddelde koopwoning in Flevoland flink duurder

De gemiddelde Nederlandse koopwoning kostte vorig jaar 334.000 euro. Dat is het hoogste bedrag sinds die getallen door het CBS en het Kadaster worden bijgehouden. In Flevoland komt Almere daar het dichtst bij, met 333.100 euro. Op de ranglijst van gemeenten is dat goed voor een 160e plaats.

Naar verhouding is in de provincie de prijs van de gemiddelde koopwoning in Zeewolde het meest gestegen. In een jaar tijd ging de prijs daar met meer dan 14 procent omhoog tot 315.700 euro. Op Urk steeg de prijs het minst, met bijna 8 procent. De goedkoopste gemiddelde koopwoning is te vinden in Noordoostpolder, met 252.100 euro.

Voor Almere waren de verhogingen gemiddeld 12.16% tegen over 2020 naar € 330.100.00

Landelijk gezien is Bloemendaal de duurste woongemeente met een gemiddelde verkoopprijs van 863.000 euro. De laagste gemiddelde prijs is gemeten in Pekela met 164.000 euro.

De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Dat betekent dat het soort woning en de kwaliteit ervan in een gemeente de gemiddelde prijs beïnvloeden. Dat betekent dat een gemeente met veel villa’s, zoals Bloemendaal, automatisch veel hoger scoort.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door