Afslag op Hogering gaat dicht voor toekomstige parallelweg

Een afslag op de Hogering in Almere Stad gaat van eind deze maand tot begin volgend jaar dicht. Bij de Botterweg gaan bigbags met zand de grond in. Deze zakken moeten zeven maanden blijven liggen om de grond te verstevigen voor een toekomstige parallelweg.

De afsluiting begint dinsdagavond 30 juni en duurt tot in elk geval dinsdag 16 februari volgend jaar. In deze periode is afslaan van de Hogering naar de Botterweg niet mogelijk. Ook oversteken van de Botterweg naar de Hollandsedreef en omgekeerd kan niet. Wie tijdens de afsluiting vanaf de Hogering naar Pampushout of Almere Poort wil, kan omrijden via de A6.

Op de avond van de afsluiting en in de opvolgende nacht is de kruising Hogering-Botterweg dicht. Verkeerslichten en rijstroken worden dan aangepast en er geldt een omleidingsroute.

Mogelijk nog langer afgesloten
De afsluiting van de Botterweg-afslag kan volgens de provincie langer gaan duren dan februari volgend jaar. Dat komt omdat er op het kruispunt een tunnel moet komen. Hierover wordt later dit jaar meer bekend.

De provincie heeft 6 weken geleden de bewoners aan de Jacques Brelweg en het industrie terrein Josephine Bakerstraat en Hollandsekant geïnformeerd dat de afsluiting van de Hollandsedreef 2,5 jaar minstens kan worden. Duidelijk is dat de provincie en de gemeente niet openlijk communiceert. De schade en overlast zal heel groot zijn. En de reden was na dat de redactie contact had opgenomen met de provincie, de aannemer wilt graag in een keer doorgaan. Kijk je op de website van de gemeente praat men er over dat er noodwegen zal worden aangelegd. Duidelijk is dat dit dus niet gaat gebeuren.

Politie

De politie maakt op dit moment van de Hollandsedreef en de Botterweg gebruik om in Poort te komen. Het district kantoor Almere West – Hout ligt aan de Hollandsedreef. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente hiermee accoord is gegaan.

Geschreven door