Kruispunten met Hogering na negen maanden weer open

De kruispunten van de Hollandsedreef en de Botterweg met de Hogering in Almere zijn weer open voor het verkeer.

De Hollandsedreef en de Botterweg worden aangesloten op de bypass, een tijdelijke weg naast de Hogering die het verkeer langs de werkzaamheden leidt. Verkeer komend vanaf de Hollandsedreef en de Botterweg kan dan weer de Hogering op rijden. Ook is het weer mogelijk om over te steken van de Hollandsedreef naar de Botterweg (en omgekeerd).

Vrachtverkeer richting het bedrijventerrein Hollandsekant kan dus weer gebruik maken van de Hogering. De nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie geldt tot en met de tweede helft van 2022.

De langdurige afsluiting heeft voor veel overlast gezorgd, vooral op de Jacques Brelweg. De weg was afgesloten voor vrachtwagens, maar die werd door velen aan hun laars gelapt. Ondanks verschillende verzoeken van de bewoners en de aannemer had de politie niet veel trek om het verbod te handhaven.

De bewoners van Poort / Homerisch kwartier kunnen nu ook weer snel op de ringweg komen en hoeven niet meer door heel Almere Poort heen.

Tijdelijke kruispunten
Omdat op de plek van het oude kruispunt een tunnelbak wordt aangelegd, is het tijdelijke kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering naar het noorden opgeschoven. Er is een weg om het werkgebied heen gelegd.

Het kruispunt van de Botterweg met de Hogering is niet verplaatst. Weggebruikers die de oversteek Hollandsedreef-Botterweg (of omgekeerd) willen maken steken daarmee in twee keer de Hogering over: eenmaal via het kruispunt Hollandsedreef-Hogering en daarna via het kruispunt Hogering-Botterweg. Op beide tijdelijke kruispunten zijn verkeerslichten en voorsorteerstroken aangelegd.

De werkzaamheden aan de Hogering zijn nodig voor de verbreding van de ringweg bij Almere. De werkzaamheden bij het kruispunt Hogering-Hollandsedreef/Botterweg zijn via een webcam live te volgen in de BouwApp. Deze is te downloaden uit de Google Play Store of App Store. Weggebruikers kunnen via het beeld ook zien hoe druk het op de bypass is.

Geschreven door