Afsluiting kruispunt Hollandsedreef-N702 Hogering

Vanaf maandag 27 juli 2020 is het kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering voor minimaal 7 maanden dicht. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering.

Afsluiting kruispunt Hollandsedreef-Hogering

Op maandag 27 juli 2020 om 20.00 uur beginnen de werkzaamheden bij de Hollandsedreef met het kruispunt van de Hogering. Weggebruikers op de Hogering kunnen dan niet meer afslaan naar de Hollandsedreef. Verkeer komend vanaf de Hollandsedreef kan niet meer de Hogering op of een oversteek maken naar de Botterweg.

Omleidingsroute

Tijdens de afsluiting gelden omleidingsroutes. Verkeer dat van de Hollandsedreef naar het noorden wil (Noorderplassen en Almere Buiten) rijdt om via de Hollandsedreef, Stedendreef en Muziekdreef (en omgekeerd). Het verkeer dat normaal gesproken via de Hollandsedreef en de Hogering naar de A6 gaat, rijdt om via de Hollandsedreef en de Havendreef (en omgekeerd).

Om sluipverkeer in de Muziekwijk te voorkomen is in overleg met gemeente Almere en de politie tijdens de afsluiting een verbod voor vrachtwagens ingesteld op de Jacques Brelweg, Youri Egorovweg en Beatlesweg.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt. Deze voorbelasting, in de vorm van bigbags (kunststof zakken) gevuld met zand en een zandpakket, moet minimaal 7 maanden blijven liggen. Na de voorbelastingsperiode ziet het er naar uit dat er wel enig verkeer van de Hollandsedreef naar de Hogering (en omgekeerd) mogelijk is. Deze planning is nog onder voorbehoud. Nadere details hierover volgen later dit jaar.

Nachtafsluiting Hogering

Om de voorbelasting te kunnen aanbrengen, wordt op maandag 27 juli 2020 om 20.00 uur gestart met het ombouwen van het kruispunt Hogering-Hollandsedreef. Deze nacht (van 20.00 uur tot 06.00 uur) worden de verkeerslichten en rijstroken aangepast. De Hogering is in deze nacht dicht voor het verkeer. Een omleidingsroute wordt dan ingesteld. Na het ombouwen van het kruispunt gaat de Hogering zelf weer open, de Hollandsedreef blijft afgesloten.

Altijd op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven over het project Hogering. Ook kan de app gebruikt worden om contact op te nemen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Via de zoekbalk kan het project ‘Hogering Almere’ worden toegevoegd.

https://youtu.be/aoZA5E9HN9s

Geschreven door