Bewoners eilanden Aagje Andersstraat krijgen gratis meer tuin

Door een fout van de gemeente Almere hebben enkele bewoners van de Aagje Andersstraat in de Stripheldenbuurt een grotere tuin gekregen. De woningen staan op drie schiereilanden, met op ieder eiland vier vrijstaande villa’s. De tuinen zouden moeten grenzen aan het water.

Doordat bij de aanleg de eilanden groter zijn gemaakt , bleef er een stuk grond over tussen de tuin van de kopers en het water.

De bewoners hebben daarom een schadeclaim ingediend, omdat ze niet kregen wat beloofd was: een tuin aan het water. De gemeente heeft de fout toegegeven, en een bod ter compensatie gedaan. De schade voor de bewoners werd gelijk gesteld aan de grondprijs voor tuinuitbreiding in Almere. Dat is 365 euro de vierkante meter. Het strookje groen is daardoor kosteloos in handen van de bewoners gekomen.

Geschreven door