De Steiger krijgt ontmoetingsplek

Bedrijvenpark De Steiger krijgt een ontmoetingsplek voor ondernemers en bezoekers. Het Almeerse samenwerkingsverband Ruig & Geroest, The Crazy Smile en Groen & Meer won de ontwerpwedstrijd.

Bedrijvenpark De Steiger is het oudste bedrijvenpark van de stad. De gemeente Almere investeert samen met de provincie Flevoland en het Rijk in dit bedrijvenpark, om het aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. Daarom maken we op De Steiger werk van de circulaire economie, waarbij materialen steeds weer opnieuw worden gebruikt. Naast de voordelen voor het milieu, biedt de circulaire economie ook nieuwe kansen voor ondernemers.  

Een groen plein

Het winnende ontwerp is een groen plein met verschillende elementen die informatief zijn, de weg wijzen, ruimte bieden voor ontspanning en ontmoeting, samenwerking stimuleren en de aandacht trekken. Zowel het ontwerp als het materiaal dat gebruikt wordt, zoals een zeecontainer en een oude mast van een boot, hebben een link met Almere Haven. Uit de drie inzendingen kozen Almeerders, ondernemers op De Steiger en de jury unaniem voor dit ontwerp van het Almeerse samenwerkingsverband Ruig & Geroest, The Crazy Smile en Groen & Meer. Mayte de Vries, programmamanager City Lab, vertelt: “Het circulaire aspect vonden wij heel goed uitgewerkt in dit concept, en ook op een manier die aansluit bij de bedrijvigheid op De Steiger. Daarmee draagt het bij aan de circulaire uitstraling van De Steiger en geeft het nog meer gezicht aan alle circulaire bedrijven die hier al actief zijn. Wij hopen dat het zo ook weer andere bedrijven en inwoners inspireert.” 

De ontmoetingsplek wordt gerealiseerd op de groenstrook tegenover Rataplan. Naar verwachting is het eind oktober 2020 klaar.

Benieuwd hoe de groenstrook er straks uit komt te zien? Via deze link kunt u in een 3D-weergave zien hoe het er straks komt uit te zien: http://www.de-aanlegsteiger.nl/

Geschreven door