Het OV wordt voor meer inwoners van Almere aantrekkelijker per 11 december

Op 11 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in Almere. Almere is een stad in ontwikkeling en het aantal inwoners neemt toe. Hier speelt allGo op in met de nieuwe dienstregeling. De vervoerder wil klaar zijn voor de groei van de stad en heeft als doel om het OV in Almere voor iedereen aantrekkelijk te maken.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling worden er twee grote veranderingen doorgevoerd. Hierdoor wordt de stad voor bewoners en bezoekers nog beter bereikbaar. Ongeveer 80% van de reizigers gaat er met de nieuwe dienstregeling op vooruit. Naar verwachting maken er hierdoor ook meer reizigers gebruik van het OV in Almere. 

Wijzigingen allGo per 11 december 2022

In het oostelijke gedeelte van de stad voegt allGo een nieuwe stadslijn toe: de M8. Deze buslijn is te herkennen aan de groene kleur voorop de bus. De M8 rijdt deels op de huidige trajecten van de M5 en M7. Daarom wijzigen deze lijnen ook.

Nieuw: M8 Nobelhorstmetro

M8 is de nieuwe stadslijn naar Nobelhorst. Inwoners uit Nobelhorst en Tussen de Vaarten hebben voortaan een rechtstreekse en/of snellere verbinding met Almere Centrum en het ziekenhuis. Dat scheelt maximaal 11 minuten reistijd. De M8 rijdt ook op zondag en laat in de avond. Nobelhorst wordt dus ook op die tijden bediend. De M8 vervangt een deel van de route van de M5 en vervangt lijn 25 en buurtbus 525 volledig. Daarnaast rijdt de M8 gemeenschappelijk met de M7 op het traject Tussen de Vaarten – Almere Centrum. 

M5 Dansmetro

De M5 rijdt voortaan tot station Parkwijk. Het deel van de route dat vervalt, wordt gereden door de nieuwe buslijn M8. Doordat de M5 minder wijken bedient, gaat deze iets minder vaak rijden. In de spits rijdt de bus iedere 7 á 8 minuten. Overdag buiten de spits en op zaterdag rijdt de bus iedere 10 minuten. In de avond en op zondag blijft de bus, net zoals nu, ieder kwartier rijden.

M7 Parkmetro

De M7 gaat iets minder vaak rijden. Toch hebben veel reizigers op dit traject vaker een bus en meer reismogelijkheden. Dat komt omdat een deel van de route voortaan ook gereden wordt door de nieuwe buslijnen M8 en 330. In de spits rijdt de M7 iedere 7,5 minuut. Overdag buiten de spits en op zaterdag rijdt de bus iedere 10 minuten. In de avond en op zondag blijft de bus, net zoals nu, ieder kwartier rijden.

De buslijnen M1, M2, M3, M4, M6, 22 en 24 rijden vanaf 11 december weer de reguliere frequenties. Dit betekent dat er meestal elke 5 minuten een bus rijdt. Daarnaast worden de M3 en M6 gekoppeld aan lijnen naar het centrum. Hierdoor hoeven reizigers vanuit Kruidenwijk en Noorderplassen voortaan niet meer over te stappen als ze naar het Stadhuisplein reizen.

Geschreven door