Gezondheidscentrum Parkwijk geen coronalocatie meer

Gezondheidscentrum Parkwijk in Almere is sinds deze week geen coronalocatie meer. In maart werd het centrum als tijdelijke huisartsenpost ingericht voor patiënten met luchtwegklachten. Nu het aantal mensen met corona-achtige klachten afneemt, is het centrum weer gewoon een huisartsenpraktijk.

In verband met de coronacrisis werd de gezondheidszorg in Almere op 19 maart aangepast. Bepaalde gezondheidscentra werden ingericht om mensen met corona-achtige klachten te behandelen. Wie geen luchtwegklachten had, werd dan naar een ander centrum doorgestuurd. Door de patiëntenstroom te scheiden hoopten de huisartsenposten de kans op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Dat wordt nu dus gedeeltelijk weer teruggedraaid. Wie overdag naar de huisarts moet, kan weer gewoon contact opnemen met de eigen arts. Ongeacht of het om corona-achtige klachten gaat.

Alleen met een afspraak
Na kantoortijden is er wel nog steeds een scheiding van patiënten. De huisartsenpost in het Flevoziekenhuis is opgesplitst. De locatie in het ziekenhuis is alleen voor mensen met luchtwegklachten. Wie daar geen last van heeft, kan terecht in Medi-Mere Poort. Beide locaties zijn open buiten kantoortijden om. Patiënten kunnen daar alleen op afspraak terecht.

Geschreven door