Groen licht voor Floriade 2022

Het licht staat definitief op groen voor de Floriade van Almere in 2022. Een forse meerderheid in de gemeenteraad stemde donderdagavond voor extra miljoenen om het evenement door te laten gaan.

In maart liet de gemeente onderzoeken of doorgaan met de plannen zinvol was in verband met de coronacrisis. Het college van B en W koos er daarna voor door te zetten ondanks enkele onzekere factoren. Aan het nieuwe besluit zijn uitgaven van ruim 16 miljoen euro verbonden.

Die tegenvaller moet gecompenseerd worden door de bouw van meer woningen in de uiteindelijke wijk Hortus.

Het project heeft de gemeente al ruim 40 miljoen. Dinsdag werd in een digitale raadsvergadering al duidelijk dat er voldoende steun was om de Floriade door te laten gaan. Gisteravond diende de PVV een motie van wantrouwen in tegen het college. Daarvoor was weinig steun.

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022, is verheugd over de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad. „Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, Rijksoverheid, Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in 2022 in staat om tot de gewenste Floriade-programmering te komen en de wereld te verrassen.”

Geschreven door