Komende dagen veel verkeershinder A6 vanwege onderhoud

De komende dagen is er veel verkeershinder op de A6 vanwege onderhoud. Dat zegt Loek van der Lof, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat. De snelweg wordt zowel van Almere naar Lelystad als van Urk naar Lelystad afgesloten voor het asfalteren van slechte stukken wegdek.

In de nacht van donderdag op vrijdag is de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad van 20:00 tot 05:30 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A27, de N305 (Gooiseweg) en dan bij de Larserweg de N302 op richting Lelystad. Dat levert ongeveer vijftien minuten extra rijtijd op. Wie van Lelystad naar Almere gaat, kan wel over de A6.

Op vrijdagavond 21:00 uur gaat de A6 tussen Urk en Lelystad dicht tot zondagochtend 5:00 uur. Het verkeer wordt vanaf knooppunt Emmeloord omgeleid via de N50 naar Kampen. Vanaf daar kan de N307 naar Lelystad worden genomen. Vanaf Lelystad kan er wel over de A6 richting Urk en Emmeloord gereden worden.

Het project is eind april begonnen en duurt tot half augustus. Hierbij wordt alleen de bovenlaag van de weg opnieuw geasfalteerd. Daardoor kan er veilig overheen worden gereden en het voorkomt dat de weg verder verslechtert. Voor volgend jaar staat grootschalig onderhoud gepland, waarbij de A6 grondig wordt aangepakt. Hoe dat er uit komt te zien, maakt Rijkswaterstaat later dit jaar bekend.

Bron Foto Omroep Flevoland

Geschreven door