Maak betaalbaar wonen in Overgooi mogelijk

Er moet ruimte komen voor goedkopere woningen in de Almeerse villawijk Overgooi. Dat vinden de oppositiepartijen PvdA, SP, Partij voor de Dieren en AP/OPA. In een gezamenlijk voorstel vragen zij het college van burgemeester en wethouders om een nieuw ontwikkelingsplan te maken voor het gebied, met als doel ruimte te maken voor de bouw van huizen in het middeldure segment.

Bouwen in Overgooi is nu duur, omdat de gemeente op dit moment alleen grote kavels van tussen de 1500 en 5000 vierkante meter aanbiedt. De fracties denken dat er meer huizen gebouwd gaan worden als de gemeente ook kleine kavels op de markt brengt.

Volgens PvdA-raadslid Erik Teunissen is er de laatste jaren weinig vraag naar grote kavels in Overgooi. Zo zijn er vorig jaar slechts drie verkocht. De gemeente verwacht de komende jaren zes kavels per jaar te verkopen.

Volgens Teunissen ligt er in de wijk 45 hectare ongebruikte grond, waar veel betaalbare woningen gebouwd kunnen worden. De grond is bouwrijp en dus direct beschikbaar om op korte termijn huizen te bouwen. Wel moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

De vier partijen doen hun voorstel, vanwege de toenemende vraag naar betaalbare woningen. Volgens Teunissen kunnen er tussen de 180 en 3500 woningen gebouwd worden. “Dus wij zeggen: ga die woningen bouwen.”

Het voorstel van de vier partijen wordt donderdagavond door de gemeenteraad besproken.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door