Nida: Neem afscheid van Zwarte Piet Het gemeentebestuur moet volledig afstand nemen van Zwarte Piet

Ook als de gemeente niet betrokken is bij de organisatie van een sinterklaasfeest. Dat stelt raadslid Hassan Buyatui namens de fractie Nida in vragen aan het college van B en W. Hij verwijst naar het standpunt van verschillende sprekers tijdens de anti-racismedemonstratie van afgelopen zondag in Almere. Zij noemden Zwarte Piet een racistische karikatuur.

Vorig jaar al besloot het college alleen nog roetveegpieten te accepteren bij sinterklaasfeesten waaraan de gemeente meewerkt. Dat geldt al sinds 2014 voor de officiële intocht die elk jaar in Haven wordt gehouden. Het college wilde eerder de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet volgen. Buyatui vraagt het college in te stemmen met zijn standpunt dat Zwarte Piet racistisch is en niet van deze tijd.

Geschreven door