Nieuwe coronabesmettingen in drie gemeenten

De afgelopen 24 uur zijn er weer coronabesmettingen gemeld van inwoners van drie Flevolandse gemeenten. Er waren 2 nieuwe besmettingen in Lelystad en één in zowel Almere als Zeewolde. Landelijk kwamen er 83 positieve tests bij, waarmee het totaal uitkomt op 49.804. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het RIVM.

Sterfgevallen
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe de meeste coronadoden gemeld: 31. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is 6.097, twee meer dan dinsdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.853 ziekenhuisopnames, volgens het RIVM zes meer dan dinsdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door