Pampushout krijgt nieuwe natuur voor bevers en ringslangen

Het is nu nog een kaarsrechte gracht die dwars door twee weilanden in het Almeerse Pampushout loopt. Daar komt verandering in, want komend najaar wordt de Hoge Wetering een natuurstrook voor bevers, otters, ringslangen en vleermuizen. Ook worden wilde bloemen gezaaid voor de insecten en vogels in het gebied.

De strook met nieuwe natuur gaat het Kromslootpark, via het Pampushout met de Lepelaarplassen verbinden. Graafmachines zijn begonnen om de tocht een stuk breder te maken. Aan de oostkant komt een oever die rustig ondieper wordt. Ook worden kleine eilandjes aangelegd. De gehele strook wordt zo’n 70 meter breed. Nu is de tocht ongeveer 10 meter breed.

“De aanleg van de mini-wetlands geeft invulling aan ons doel om het landschap in onze stad aantrekkelijker te maken voor mensen, maar ook voor planten en dieren. Dit is vooral belangrijk op plekken waar we de stad verder aan het ontwikkelen zijn. Ontwikkeling van stad en natuur moet hand in hand gaan”, vertelt wethouder in Almere Jank Hoek. De bredere waterdoorgang is ook bedoeld om water af te voeren als het hard heeft geregend.

Het project heet Nieuwe Natuur Gouden Randen Pampushout. De bedoeling is dat ook mensen straks kunnen genieten van dit stuk natuur.

Geschreven door