Op stap tijdens Week van het Landschap

Stichting Het Flevo-landschap beheert in Almere meerdere natuurgebieden en biedt Almeerders tijdens de Week van het Landschap de mogelijkheid om met een gids een van de gebieden te verkennen.

Uiteraard in kleine groepjes, gaat u op pad om te genieten van de natuur én kennis op te doen. Zo gaat een gids op vrijdag 16 oktober op zoek naar bevers in het Wilgenbos. Bevers zijn echte landschapsbeheerders. Ze vellen bomen, bouwen burchten, graven kanalen en bouwen dammen. Een fantastisch dier dat aan een gestage opmars bezig is in Flevoland. Wie weet staat u op 16 oktober dus wel oog in oog met Europa’s grootste knaagdier!

Op zaterdag 17 oktober kunt u met een gids het indrukwekkende gebied de Lepelaarplassen verkennen. U krijgt een uniek kijkje in dit prachtige vogelrijke gebied net buiten de stad. Kosten voor deelname vanaf € 3,50. Meer informatie en aanmelden op www.flevo-landschap.nl/activiteiten. Wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.www.flevo-landschap.nl/activiteiten

Lepelaarplassen | Nationaal Park Nieuw Land

Geschreven door