RIVM: drie nieuwe besmettingen, één ziekenhuisopname

Er zijn de afgelopen 24 uur drie nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Flevoland. De gemelde besmettingen komen uit Almere, Dronten en Lelystad. Ook is er één Almeerder in het ziekenhuis opgenomen met het virus. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, komt daarmee op 951. Landelijk kwamen er 184 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 48.087.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.042, elf meer dan dinsdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.805 ziekenhuisopnames, vijf meer dan dinsdag.

Geschreven door