RIVM: één nieuw sterfgeval door COVID-19 in Dronten

De afgelopen dag is er één nieuw sterfgeval in Flevoland gemeld dat veroorzaakt is door de ziekte COVID-19. Het gaat om een inwoner van Dronten. Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 90 mensen aan de ziekte bezweken.

In de afgelopen 24 uur is er verder bij één Flevolander een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, staat op 956. Landelijk kwamen er 179 positieve tests bij, waarmee het totaal uitkomt op 48.640.

Doden
In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.057 opgelopen, vier meer dan vrijdag.

Ziekenhuisopnames
Er zijn de afgelopen dag geen ziekenhuisopnames van inwoners van Flevoland bijgekomen. Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.822 ziekenhuisopnames, negen meer dan vrijdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door