RIVM: één nieuw sterfgeval door COVID-19, zeven nieuwe besmettingen

De afgelopen dag is er één nieuw sterfgeval door COVID-19 gemeld in Flevoland. Het gaat om een inwoner van Almere. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM. Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken.

In de afgelopen 24 uur is er verder bij zeven Flevolanders een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, staat op 965. Er kwamen besmettingen bij in Almere en Lelystad. Ook kwamen er dit weekend voor het eerst in bijna drie weken besmettingen bij op Urk.

Landelijk kwamen er 165 positieve tests bij, waarmee het totaal in Nederland uitkomt op 48.948.

Doden
In Almere zijn tot nu toe met 31 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.059 opgelopen, zes meer dan zondag.

Ziekenhuisopnames
Er zijn de afgelopen dag geen ziekenhuisopnames van inwoners van Flevoland bijgekomen. Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.831 ziekenhuisopnames, drie meer dan zondag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door