RIVM: twee nieuwe coronabesmettingen in Almere geregistreerd

De afgelopen dag zijn er opnieuw geen sterfgevallen of ziekenhuisopnames door corona in Flevoland bijgekomen. Wel is de afgelopen 24 uur bij twee mensen uit Almere besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, staat daarmee op 968.

Landelijk kwamen er 119 positieve tests bij, waarmee het totaal uitkomt op 49.204.

Sterfgevallen
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 31 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.074 opgelopen, vier meer dan dinsdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.836 ziekenhuisopnames, vier meer dan dinsdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door