Start bouw brug Weerwater

De eerste heipalen voor de brug over het Weerwater zijn vandaag geslagen. Een volgende mijlpaal in de aanleg van het Rondje Weerwater. Omdat de palen in het Weerwater staan, worden de werkzaamheden vanaf een ponton uitgevoerd. Veel is er nog niet te zien, want de palen steken maar zo’n 50 cm boven het water uit.

Wie wil varen op het Weerwater hoeft zich geen zorgen te maken. Tijdens de werkzaamheden is er genoeg ruimte over om langs de locatie te varen waar geheid wordt. En de palen worden gemarkeerd met boeien, zodat iedereen veilig tussen de palen – die zo’n 25 meter uit elkaar staan – door kan varen.

Contouren brug

Na het aanbrengen van alle palen, worden de betonnen bakken voor de steunpilaren naar de funderingspalen gebracht en geplaatst. Net als het aanbrengen van de heipalen, gebeurt ook dit over het water vanaf de werklocatie aan de Veluwsekant. Dan, volgens de planning eind juni/ begin juli, wordt er meer zichtbaar van de contouren van de brug.

Geschreven door