Werkzaamheden Fongerspad, Almere Stad

Wat gaat er gebeuren 

Het fietspad Fongerspad maakt de gemeente vier meter breed en het wordt uitgevoerd in rood asfalt. Eerst verwijderen ze het huidige asfalt en vernieuwen ze de fundering. Het voetpad wordt uitgevoerd in blauw asfalt en ook worden er banken geplaatst. Het Fongerspad is onderdeel van het Rondje Weerwater. 

Wanneer

De werkzaamheden duren van maandag 27 mei tot en met vrijdag 2 augustus 2024.

De planning kan mogelijk veranderen, bijvoorbeeld bij onvoorziene weersomstandigheden. 

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het Fongerspad afgesloten tussen het Sturmeypad, Fellinilaan en de Lumièrestrandbrug voor fietsers en voetgangers. Bewoners kunnen door Filmwijk en via de Weerwaterbrug de omleidingsroutes volgen. 

Mogelijke overlast

Voor de werkzaamheden moet de gemeente het bestaande asfalt er eerst uithalen. Dit kan voor geluidsoverlast zorgen. Er wordt gewerkt tussen omstreeks 07.00 tot 16.00 uur. De aannemer stelt alles in het werk om dit tot een minimum te beperken. 

Meer informatie 

Fongerspad onderdeel van lange rondje Weerwater 
Het Weerwatergebied is een plek waar Almeerders graag komen om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Afgelopen periode is er veel gedaan rondom het Weerwater. Zo is de recreatieve track van het korte Rondje Weerwater klaar; een parcours om te fietsen, wandelen en skeeleren. Ze hebben de Esplanade groener gemaakt en heeft het plein een stadsstrand gekregen met steigers voor de watertaxi. Ook is de Weerwaterbrug af en verbindt het Lumièrepark met de nieuwe woonwijk Hortus. Het hele jaar door zijn er activiteiten te beleven op en rond het Weerwater, zoals het lichtkunstfestival Alluminous.

Nu wordt de recreatieve track van het korte Rondje doorgetrokken vanaf het Lumièrepark, langs de A6 en aansluitend op Hortus. Langs deze route wordt ook nog kleurrijk groen geplant, net zoals bij de Boulevardflats in Stedenwijk. Zo ontstaat er een lang Rondje Weerwater. 

Geschreven door