Update bruggen in Nobelhorst: afsluiting Marie Curiestraat

De bouw van de bruggen voor fietsers en voetgangers is gestart. Het gaat om de bruggen in Marie Curielaan en de fietsbruggen in de Nobelstraat en de Marie Curiestraat.

De bouw start vanaf 28 februari met de aanleg van de fundering voor de autobrug. Voor de autobrug zijn palen nodig van maximaal 22,5 meter. Deze lange palen zijn nodig, omdat de palen op een zandlaag moeten staan die sterk genoeg is voor de brug en de auto’s die hier overheen gaan rijden. Het is niet mogelijk om met ander type palen of funderingsmethoden te werken. Omdat Nobelhorst in een beschermd drinkwater gebied ligt, mag er alleen gefundeerd worden met betonnen heipalen.

In verband met de veiligheid wordt de Marie Curiestraat van 28 februari t/m 4 maart 2022 afgesloten voor alle verkeer zodat de heipalen kunnen worden geplaatst.

Er is tijdens de afsluiting een omleidingsroute via de Nobelstraat en Kamerlingh Onnesstraat. De route zie je op bijgevoegd kaartje. Ter plaatse staan er borden. Je ziet op het kaartje de locatie van de brug. Ook de plek waar de borden voor de omleiding staan op deze kaart zodat je de route kunt vinden. De afsluiting is op 4 maart 2022 weg.

Na het heien verwachten ze dat de werkzaamheden duren tot medio juli 2023. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer langs rijden. De kans bestaat dat de Marie Curiestraat voor korte tijd nogmaals wordt afgesloten mocht dat nodig zijn. Als de brug gereed is wordt de straat definitief ingericht.

Geschreven door