Almere City FC en FysioConcept worden partners in topsport

Almere City FC heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met FysioConcept van fysiotherapeut André van Alphen. De samenwerking verzekert de voetbalclub van een optimale en fulltime bezetting van professionele fysiotherapeuten op de club en een speciale samenwerking met het ACIBADEM International Medical Center in Amsterdam, waar FysioConcept sinds 2017 onderdeel van uitmaakt.

FysioConcept is geen onbekende in de topsportwereld. Fysiotherapeut Van Alphen is, met 32 jaar ervaring, medische stafadviseur voor meerdere voetbalclubs en werkte onder meer als begeleider van Wesley Sneijder. FysioConcept mag inmiddels ook wereldsterren als Frenkie de Jong en Virgil van Dijk tot klant rekenen.

Van Alphen: ,,Met de recente ontwikkelingen bedachten we dat het mogelijk zou zijn om iets voor de club te doen. Er is een goede sfeer en er zijn veel mogelijkheden. Dat maakt het leuk om in zee te gaan. Wij krijgen de ruimte om het medisch beleid in te schieten. Met ACIBADEM International Medical Center bieden wij in nauwe samenwerking met de afdeling Orthopedie multidisciplinaire zorg en begeleiding op het gebied van sport en revalidatie. Voor ons is het net zo’n harde uitdaging om met de club naar boven te gaan. Wij kunnen heel snel handelen en schakelen. Dat is een goede basis.”

John Bes is zeer content met de stappen die medisch worden gemaakt: ,,De grote ambities van onze club zijn regelmatig uitgesproken, maar dan moeten we die ook onderbouwen door te faciliteren op absoluut topsportniveau. Het nieuwe partnership met FysioConcept past in die lijn met meerdere professionele fysiotherapeuten fulltime op de club en het ultramoderne ACIBADEM International Medical Center op de achtervang.”

Voormalig fysiopartner ProActief Almere blijft betrokken bij de club. Bes: ,,Het bovenstaande neemt niet weg dat we in de afgelopen jaren met heel veel plezier en naar volle tevredenheid hebben samengewerkt met ProActief Almere. We zijn dan ook heel blij dat zij betrokken blijven als business partner.”

Bron AlmereCityFC

Geschreven door