Coronadode in Almere, virus aantoonbaar terug op Urk en in NOP

In Almere is sinds de laatste RIVM-update van afgelopen dinsdag één nieuw sterfgeval door de gevolgen van het coronavirus te betreuren. Ook werden twee inwoners van Almere opgenomen in het ziekenhuis en zijn er sinds dinsdag twaalf nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. In Flevoland zijn er nu 93 mensen overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Daarnaast zagen Noordoostpolder en Urk de eerste nieuwe coronabesmetting sinds respectievelijk 22 mei en 15 juni. De besmette persoon uit Urk is ook opgenomen in het ziekenhuis, waarmee het de eerste nieuwe opname in die gemeente sinds 8 mei is.

In de andere Flevolandse gemeenten kwamen er nog altijd geen positief geteste personen bij.

Sterfgevallen door COVID-19
Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (32), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Het nieuwe sterfgeval in Almere is de eerste in Flevoland sinds 3 juli, toen overleed een inwoner van Zeewolde.

Ziekenhuisopname
Tot nu toe is voor 126 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 63, in Dronten op 30, op Urk 23, in Noordoostpolder 14 en in Zeewolde 12.

Hoewel het RIVM op dit moment nog maar één keer per week de uitgebreide rapportage over het coronavirus actualiseert, zijn de absolute cijfers per gemeente nog wel per dag na te slaan. Omdat nu blijkt dat het aantal besmettingen in Almere rap toeneemt, er een nieuw sterfgeval in Flevoland was plus nieuwe besmettingen in Urk en Noordoostpolder, hebben we besloten de nieuwe rapportage op dinsdag niet af te wachten. Mocht de komende dagen blijken dat de stijging van de cijfers verder doorzet in Flevoland, dan zullen we dat ook melden.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door