RIVM: 1 nieuw sterfgeval door corona

De afgelopen 24 uur is in Flevoland 1 nieuw sterfgeval gemeld die is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een persoon in Almere.

Daarmee zijn er in totaal in Almere 27 mensen bezweken aan COVID-19. Dat is één sterfgeval meer dan in Lelystad. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie is nu 82.

Niet alle sterfgevallen vonden ook werkelijk sinds vrijdagmiddag plaats. In cijfers van het RIVM zijn ook correcties van de afgelopen weken doorgevoerd.

Buiten Almere is het aantal sterfgevallen gelijk gebleven. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9, in Zeewolde 5 en op Urk 4. In Dronten zijn al ruim twee weken geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Op Urk is het aantal corona-gerelateerde sterfgevallen sinds 16 april niet meer gewijzigd.

Het totaal aantal Nederlanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.670. Dat zijn er 27 meer dan vrijdag.

Besmettingen
Volgens het RIVM zijn er nu 873 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 4 meer dan vrijdag. In heel Nederland zijn nu 43.870 positieve tests (+189) geregistreerd.

Er zijn sinds vrijdag geen nieuwe ziekenhuisopnamen van coronapatiënten gemeld.

In Almere is voor 123 mensen een ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 262 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.537 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 45 meer dan vrijdag.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door