Damil Dankerlui tekent bij FC Groningen

Voetballer Damil Dankerlui uit Almere speelt volgend seizoen voor FC Groningen. De verdediger van Willem II heeft bij de eredivisionist een vierjarig contract getekend. FC Groningen en Willem II hebben geen medelingen gedaan over de hoogte van de transfersom.

SV Almere

Dankerlui begon in de jeugd bij SV Almere en werd gescout voor de D1 van FC Omniworld, het latere Almere City FC. De voetballer kwam in 2011 in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club terecht en debuteerde in 2013 namens Jong Ajax in de Jupiler League. In 2018 maakte Dankerlui de overstap naar Willem II. Hij tekende in Tilburg een contract tot 2020.

Sportief hoogtepunt

Dankerlui beleefde in december 2019 een sportief hoogtepunt. In Amsterdam wist Willem II destijds een 0-2 uitoverwinning op Ajax te boeken. Dankerlui vertolkte in dat duel een hoofdrol door diep in de tweede helft de beslissende tweede treffer voor zijn rekening te nemen tegen zijn oude club.

Geschreven door