Faunatunnel voor dassen en otters in Almere

Onder de Vogelweg bij Almere is een faunatunnel aangelegd waar dassen en otters veilig over kunnen steken. Ook zijn hekken geplaatst om de dieren naar de tunnel te leiden en te voorkomen dat ze de weg op lopen.

Met de faunatunnel worden de verschillende leefgebieden van de das en otter met elkaar verbonden zonder dat de dieren een drukke weg hoeven over te steken. Hoeveel dieren jaarlijks verongelukken op de Vogelweg is niet bekend. “We hebben daar geen exacte tellingen van”, zegt Miranda van der Weerd van de provincie Flevoland.”Maar we weten dat de dieren hier zitten en de faunatunnel zorgt er wel voor dat het leefgebied voor klein wild beter wordt.”

Volgens Rijkswaterstaat die samen met natuurorganisaties veel faunatunnels heeft onderzocht, verschilt het gebruik per seizoen en lokatie. Wanneer dieren jongen grootbrengen en veel tijd besteden aan voedsel zoeken, passeren zij de voorzieningen veel vaker dan op andere momenten van het jaar.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door