Trajectcontrole Vogelweg gaat volgende week van start

Iedereen die vanaf begin volgende week te hard rijdt op de Vogelweg tussen Almere Hout en Lelystad Airport, krijg een boete op de mat. De trajectcontrole die daar vorig jaar is aangelegd, gaat dan in bedrijf.

De Vogelweg is één van de twintig N-wegen in Nederland waar vorig jaar trajectcontrole is aangelegd. Trajectcontrole was voorheen alleen te vinden op snelwegen. De Vogelweg is in het verleden uitgekozen omdat er veel forse snelheidsovertredingen werden geconstateerd. De maximumsnelheid is 80 kilometer per uur.

De trajectcontrole meet de snelheid over een deel van de route. Als de gemiddelde snelheid uitkomt boven het maximum, volgt een boete. Het systeem staat 24 uur per dag, zeven dagen per week aan.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door