Islamitische Begraafplaats wil uitbreiden

De islamitische begraafplaats Raza Ul Mawa in Almere wil uitbreiden. Door de coronacrisis raakt de begraafplaats snel vol. Dat vertelt Ali Karamatali, beheerder van Islamitische Begraafplaats in Almere en voorzitter van de Ar-Raza moskee in Tussen de Vaarten.

Volgens het islamitisch geloof moet de overledene zo snel mogelijk begraven worden zodat deze persoon de profeet Mohammed kan ontmoeten. Veel moslims willen het liefst in het land van herkomst begraven worden, maar vanwege de coronacrisis was dat voor de Nederlandse moslims praktisch onmogelijk.

De begraafplaats had het tussen 15 maart en eind juni dan ook extreem druk. Per dag werden er acht of negen begrafenissen gehouden, zegt Karamatali. Daardoor is de begraafplaats nu bijna vol.

Overledenen krijgen eeuwige grafrust
Moslims moeten volgens hun geloof eeuwige grafrust krijgen en kunnen dus niet op een later moment weer opgegraven worden om alsnog naar het land van herkomst vervoerd te worden. Ook staat het islamitisch geloof geen crematie toe. Het vuur is een teken van de hel, legt Karamatali uit. Daarom mogen moslims daar niet mee in aanraking komen. De graven die nu gevuld zijn, komen dus niet op een later moment alsnog weer vrij.

De Islamitische Begraafplaats heeft bij de gemeente Almere een verzoek ingediend om uit te kunnen breiden. Karamatali heeft goede hoop dat de organisatie binnenkort uitgenodigd wordt om het verzoek toe te lichten.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door