Weerwind: actie ondernomen na dreigbrief moskeeën

Burgemeester Weerwind van Almere gaat zijn best doen om de veiligheid van alle Almeerders en in het bijzonder de islamitische, te garanderen. Dat zegt hij in een reactie op een brief van moskeeën die gericht is aan het college en de gemeenteraad van Almere, vermeld Omroep Flevoland.

In de brief spreken de moskeeën hun zorg uit over de angst in de islamitische gemeenschap. De Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere Buiten kreeg vorige week een dreigbrief. In de brief staat dat mensen van de islam criminelen zijn en levend verbrand moeten worden. Een week eerder ontving de Abou Bakr Assadik moskee een dreigbrief. In de envelop zat onder meer een luier met de tekst ‘paascadeau voor onze jankerds in onze maatschappij’. Ook zaten er een verscheurde Korantekst en een afdruk van de omstreden Deense spotprent van Mohammed in.

Fariz Akkouh, voorzitter van de Omar Ibn Al Khattab moskee, had verwacht dat er na de dreigbrief vorige week, al snel actie zou worden genomen. Akkhou: “Wij voelen ons in de kou gezet, omdat wij niet beveiligd zijn door de politie.” Burgemeester Weerwind laat in een reactie weten dat er wel actie ondernomen is. “Ik ben geen politiefunctionaris, maar ik heb wel gelijk gevraagd: let op de veiligheid van alle Almeerders dus ook de islamitische”.

Akkouh had ook verwacht dat de politici in Almere zich wat zou temperen. “Er wordt wekelijks geroepen dat de moskeeën dicht moeten. Dat korans verbrand moeten worden en moslims terug moeten naar Mekka.” Volgens de voorzitter van de moskee komen dergelijke uitspraken van de PVV en brengen gekken op een idee. Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV zegt in een reactie: “Bedreigingen zijn ernstig. Ik neem aan dat de politie het onderzoekt.”

Geschreven door