Moskeeën mogen uitwijken naar buiten tijdens Offerfeest

Moskeeën in Almere mogen vrijdag bij de viering van het Offerfeest ook hun buitenruimte en parkeerplaatsen gebruiken. Daarover zijn afspraken gemaakt met de gemeente.

Een van de locaties is de Abou Bakr Moskee in Almere Stad. Voorzitter Hassan Fadili geeft aan blij te zijn met de verruimde mogelijkheden. Door de coronamaatregelen is het namelijk niet mogelijk om met veel mensen in de moskee zelf bijeen te komen.

Bijeenkomst om 07:30 uur
Door uit te wijken naar buiten kunnen meer mensen de viering van het Offerfeest bijwonen. Vrijdag zal dat bij de Abou Bakr Moskee om 07:30 uur ‘s ochtends gebeuren.

Volgens burgemeester Franc Weerwind zijn er hele goede afspraken gemaakt tussen de gemeente en moskeeën. Zo hebben de besturen moskeegangers erop gewezen om niet met de auto, maar zoveel mogelijk lopend te komen.

Weerwind: “Ook heeft het moskeebestuur aangegeven: ga elkaar geen handen schudden om te feliciteren. Houd die afstand en neem je gebedsmatjes mee. Om het zo te kunnen vieren, maar wel met inachtneming van de spelregels.”

Ook kerken zoeken de buitenlucht op
De viering van het Offerfeest is niet de eerste religieuze bijeenkomst in Almere die zich in de buitenlucht afspeelt. Kerken vroegen vorige maand al toestemming daarvoor. De gemeente gaf vervolgens aan dat dit onder voorwaarden mogelijk is.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door