Nieuwbouw katholieke kerk bijna klaar

De katholieke Sint Bonifatius Parochie in Almere is een nieuwe kerk in de Muziekwijk aan het bouwen. Het bouwwerk is 23 meter lang, 17 meter breed, 12 meter hoog en biedt plek aan 350 personen. De kerk zou voor de zomer af zijn, maar mede door de coronacrisis loopt de bouw vertraging op. De hoop is nu dat in september de deuren open kunnen.

Het is opmerkelijk dat in de tijd van ontkerkelijking in Nederland een nieuw kerkgebouw van de grond komt. Tegen de landelijke tendens in groeit het aantal katholieke kerkgangers in Almere. De belangrijkste aanwas komt van allochtone Nederlanders. Volgens pastoor Sandor Koppers leeft vooral bij deze groep de wens om in een echte katholieke kerk de mis te kunnen volgen.

De Lichtboog
Nu houdt de St. Bonifatius Parochie kerkdiensten in kerkcentrum De Lichtboog in Almere Stad. De Lichtboog wordt gedeeld met de protestantse gemeente. Dat zorgt ervoor dat de aankleding van de kerk wat soberder is dan katholieken gewend zijn. De eigen kerk kunnen ze naar wens inrichten.

Kosten
Zo is er een 72 meter lange wandschildering van de Frans/Russische kunstschilder Théodore Stravinsky overnomen van de Sint Willebrorduskerk in Almelo die gesloopt moest worden, en van de inmiddels gesloten Heilige Geestkerk in Amstelveen worden de kerkbanken gebruikt. De aankleding van de kerk kost een half miljoen en wordt door de parochie gefinancierd. De bouw van de kerk zelf kost 2,5 miljoen, dit wordt betaald door het bisdom.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door