Problemen met vuilnis in Almeerse Kruidenwijk

Het stinkt, trekt ongedierte aan en is gevaarlijk voor bewoners die slecht ter been zijn: de ondergrondse vuilcontainers op de hoek van het Lavendelplantsoen en de Sesamstraat in de Almeerse Kruidenwijk. Bijna dagelijks verandert het inzamelpunt in een soort vuilnisbelt.

De drie afvalcontainers blijken bij lange na niet genoeg om al het afval uit de buurt te kunnen verwerken. De containers zijn geplaatst als vervanging van vijf andere afvalbakken die een stukje verderop stonden. “Met Oud-en-Nieuw zijn die opgeblazen met een vuurwerkbom”, legt buurtbewoner Rachell Peeters uit. Begin juni werden drie nieuwe containers geplaatst, maar met name voor het restafval blijkt de capaciteit bij lange na niet voldoende. “Vaak een dag na het legen staat er al van alles naast.”

Geen ramen meer open
Meeuwen weten de plek inmiddels goed te vinden en daarmee beginnen de problemen. “Ze scheuren de zakken open en dat trekt muizen en ratten aan. Het stinkt af en toe zo erg, dat ik mijn ramen niet eens open kan zetten.” Ook voor ouderen en omwonenden die slecht ter been zijn levert al het gedumpte vuilnis onveilige situaties op, zegt Peeters.

Handtekeningenactie
De buurt is een handtekeningenactie begonnen om de situatie aan te pakken. “Maar liefst 209 huishoudens moeten het met deze bakken doen. De meesten van hen hebben hun handtekening gezet. Die gaan we binnenkort aanbieden aan de burgemeester. Ik hoop dat hij er serieus werk van gaat maken, want er moet gauw een oplossing komen.”

Bron Omroer Flevoland

Geschreven door