Vrees gemeente komt uit: supermarkten gaan voor plek langs A27 in Oosterwold

De locatie die een projectontwikkelaar op het oog heeft voor twee nieuwe supermarkten in Almere Oosterwold ligt vlak bij de A27. Het gaat om een stuk grond langs de Vogeldreef, dicht bij de op- en afrit Almere Hout.

Eigenlijk wil de gemeente de komst van supermarkten in Oosterwold voorlopig tegengaan. Deze zouden namelijk te veel concurreren met bestaande winkels in Almere Buiten en supermarkten die gepland staan in Nobelhorst. Op 30 juni heeft de gemeenteraad ingestemd met een besluit dat nieuwe supermarkten in Oosterwold tegenhoudt.

Op de valreep
De aanvraag voor de twee supermarkten in de buurt van de A27 is eveneens op 30 juni ingediend. Daardoor ziet het er naar uit dat de gemeente deze alsnog moet toestaan. Ze passen namelijk binnen het bestemmingsplan dat tot dan toe gold. Eerder moest ook al ingestemd worden met de komst van een Lidl.

Welke supermarktketens hun oog op Oosterwold hebben laten vallen is niet duidelijk. De bouwplannen zijn gemaakt door projectontwikkelaar Vastbouw. In de aanvraag die is ingediend worden geen namen van supermarktbedrijven genoemd. Naast de twee panden voor de supers wil Vastbouw ook ruimte bieden aan bijvoorbeeld een drogist.

Grootschalige woningbouw
Uit de plannen blijkt eveneens dat tegenover de supermarkten grootschalige woningbouw gepland staat. Schetsen laten een paar honderd woningen zien. Omroep Flevoland heeft Vastbouw gevraagd om uitleg, maar daar was het bedrijf niet meteen toe in staat. De verantwoordelijk projectleider is namelijk op vakantie.

bron Omroep Flevoland

Geschreven door