Wederwaardigheden deel 2 | Een echt vakantie boek

Dit is alweer het tweede deel uit een serie van 980 boeken met een bundeling van de columns van Roel Abraham zoals ze verschenen in het NIW, Volzin en Kiind. Als altijd ligt de humor, met name zijn hilarische zelfspot, om de hoek te wachten om de lezer te bespringen.

Dit boek is een must voor iedereen die gelooft in het complot dat vrijmetselaren samen met joden hebben gesmeed om de wereld over te nemen, want Abraham verhaalt ook over zijn spirituele beleving van deze beide levensbeschouwelijke stromingen. Ook hier is humor uiteraard de mortel die de lijm vormt tussen beide bouwstenen van zijn ziel. Naast deze verheven – maar luchtig en toegankelijk gebrachte – thematiek, komen ook opvoeding, antisemitisme en het leven tijdens de corona-periode aan bod. Ook hier valt weer voldoende te lachen en te leren en de gevoelige lezer pinkt wellicht een traantje weg als het gaat over de kinderen.

Over deel 1: “Geheel uit eigen Joods leven gegrepen. Waarschuwing: Wederwaardigheden kan onbedoelde neveneffecten hebben. Bijvoorbeeld hardop schateren in een vliegtuig, het openbaar vervoer, of andere gelegenheden.” NIW – Nieuw Israelietisch Weekblad, december 2015.

Wederwaardigheden is verkrijgbaar via www.abraham.nu.

Auteur: Roel Abraham, Deventer 1971
Coverontwerp: Roel Heeling

Trefwoorden: jodendom, humor, gezin, zelfspot, terreur, humor, kinderen, humor, religie, spiritualiteit, vrijmetselarij

Geschreven door