Almere City blijft mede koploper na gelijkspel Cambuur.

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Jong AZ eenvoudig gewonnen. Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer was de ploeg van Ole Tobiasen na een goede eerste helft en een mindere tweede helft uiteindelijk met 2-5 te sterk voor de Alkmaarse beloften.

Door de zege waren de Almeerders tenminste twee dagen koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De voorsprong op Cambuur was één punt, maar de Friezen kwamen zondag nog in actie in Nijmegen tegen NEC en speelde daar met 0-0 gelijk, en blijft City medekoploper in de keuken Kampioen Divisie .

Kopbal

In de eerste helft kwam Almere City FC al na 8 minuten op voorsprong door een kopbal van centrale verdediger Frederik Helstrup. Clubtopscorer Thomas Verheydt verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong met zijn 12e goal van het seizoen. Tien minuten voor rust mocht verdediger Damon Mirani na een vrije trap van dichtbij ook de 0-3 binnenschieten. Vervolgens ging Almere City doelman Michael Woud de fout in: hij schoof de bal zomaar in de voeten van Jelle Duin, die dankbaar profiteerde 1-3. Vlak voor rust bepaalde Mees Kaandorp op aangeven van Sorensen de ruststand op 1-4.

Goede spel

In de 2e helft kon Almere City het goede spel van de 1e helft niet vasthouden en was Jong AZ een stuk dreigender. De Alkmaarse talenten verdienden een goal, maar invaller Oussama Bouyaghlafen bracht na 72 minuten spelen de 1-5 op het bord. Pas in de extra tijd bepaalde AZ speler Des Kunst de eindstand op 2-5. De pas 17-jarige Stije Resink mocht in de 2e helft debuteren bij Almere City FC.

Geschreven door