FC Almere trainer Charles Loots niet ontevreden met tweedeklasse A.

Zaterdag tweedeklasser FC Almere is begonnen  met de voorbereiding voor het komende seizoen. De ploeg van Charles Loots speelt komend seizoen in de tweede klasse A met louter Noordhollandse ploegen. Na vele seizoenen in de “Utrechtse afdeling”te hebben gespeeld is dit een mooie uitdaging voor FC Almere

Balgevoel

De training bestond zaterdag uit twee delen, ‘smorgens was de conditietraining de hoofdmoot waarna ‘smiddags het balgevoel werd opgepakt; “Ik ben zeker tevreden met de inzet op deze eerste trainingsdag, de conditietest werd uitstekend uitgevoerd en later liet ik m’n selectie weer even aan het balgevoel wennen want daarmee moet het straks toch allemaal gebeuren.” aldus de coach.

Of de trainer blij is dat men in 2A gaat acteren was hij duidelijk; ”Vorig seizoen moesten we veel reistijd incalculeren wat nu een stuk minder is. Verder lijkt het me wel een zware afdeling met o.a. Purmersteijn, Zandvoort,DVVA en EDO om er maar een paar te noemen. Mijn team zal ook een stuk jonger zijn vergeleken met vorig seizoen, diverse oudere spelers zijn gestopt cq vertrokken maar in de breedte ben ik zeker niet ontevreden want ik krijg er weer veel kwaliteit voor terug en is de uitdaging groot om het tot een eenheid te smeden”.

Oefenreeks

Nadat komende week weer diverse trainingen plaats vinden start FC Almere a.s zaterdag de oefenreeks. Om 11.00 uur trapt de ploeg af bij tweedeklasser asv Dronten waarna later in augustus nog oefenduels volgen tegen HBOK,sv Marken,Unicum en TOB. Al met al goede vooruitzichten voor de selectie uit Almere-Haven.

Geschreven door