Nadere informatie over kort geding Viruswaarheid en RIVM

Op maandag 24 augustus om 15:00 uur vindt bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht een kort geding plaats dat is aangespannen door Stichting Viruswaarheid tegen het RIVM en de Staat der Nederlanden.

Stichting Viruswaarheid vraagt via de kortgedingrechter inzage in documenten van het RIVM. Het kort geding is te volgen via een livestream.

Waar gaat de zaak over?

Sinds medio maart gelden er in Nederland maatregelen voor de bevolking door de uitbraak van het coronavirus. Stichting Viruswaarheid wil een bodemprocedure starten tegen de Staat en daarin bewijzen dat de Staat deze maatregelen niet had mogen nemen. Omdat de Staat zich in zijn werkwijze mede laat adviseren door het RIVM (het Outbreak Management Team), vraagt Stichting Viruswaarheid via de rechter inzage in de modellen, onderzoeksrapporten en notulen waarop deze adviezen zijn gebaseerd.

Livestream

Geïnteresseerden kunnen deze zaak volgen via een livestream. De link naar de livestream wordt via rechtspraak.nl en TwitterU verlaat Rechtspraak.nl verspreid.

Informatie voor pers en publiek

In verband met de coronamaatregelen is de rechtbank beperkt toegankelijk voor pers en publiek. Alle belangstellende journalisten kunnen zich tot uiterlijk donderdag 20 augustus om 13:00 uur aanmelden via midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer. Geïnteresseerd publiek kan zich uiterlijk 2 werkdagen van tevoren aanmelden via publiek.mnl.utr@rechtspraak.nl. Voor meer informatie over publiek bij zittingen, lees dit nieuwsbericht.

Geschreven door