Plannen voor nieuwe woonwijk; bos met villa’s

Er komt een nieuw bos met villa’s naast het Cirkelbos aan het Gooimeer in Almere. Het project heet BOSS en moet een bos worden waar mensen kunnen wonen in een villa die op een kavel van minimaal 1.500 m2 staat.

De openbare ruimte gaat beheert worden door bewoners en niet zoals gewoonlijk door de gemeente. Ook een deel van de eigen kavel behoort tot de openbare ruimte. In het bos koop je dus geen woning op een kavel met bomen, maar een woning in een bos dat je deelt met iedereen in de wijk.

In totaal moeten er 4000 bomen geplant worden. Eerst wordt het noordelijke deel met 30 villa’s gebouwd. Zodra 10 kopers hun kavel hebben gekozen en het ontwerp voor hun woning hebben uitgewerkt, wordt de bouwvergunning aangevraagd.

Volgens Oscar Kamerbeek van B.V. Timpaan Proportie hebben 250 belangstellenden zich aangemeld voor het project. Dat bedrijf gaat de villawijk bij Overgooi bouwen. Binnenkort worden de belangstellenden benaderd. Kamerbeek verwacht dat de eerste woningen in 2022 gebouwd gaan worden.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door