Almeerse amateurclubs staan te trappelen….

Komend weekend begint de competitie voor de amateurclubs en nadat er aardig wat oefen en bekerduels zijn afgewerkt zal men het nu moeten laten zien in de competitie, de eerste klap is immers een daalder waard?.

In de zaterdag tweede klasse A zijn twee Almeerse clubs actief. FC Almere en ASC Waterwijk zullen nadat ze diverse seizoenen in de Veluwse hoek geacteerd te hebben zich nu moeten bewijzen in de regio Noord-Holland. Voordeel kan dan weer zijn dat beiden trainers Charles Loots en Ben Vis geen vreemden zijn in deze regio. Beiden trainers hebben genoeg ervaring in het “Noordhollandse”.

Surprise derby

De eerste derby tussen Almere en Waterwijk staat gepland op 5 december en kan zomaar een leuke surprise opleveren. Eerst nog maar eens de voorafgaande wedstrijden voor beiden teams, FC Almere start komende zaterdag tegen het flink versterkte Purmersteijn en het thuisvoordeel kan misschien wel helpen voor een goed resultaat. Waterwijk mag ook op eigen veld beginnen en ontvangt FC Zaandam dat ook aardig heeft ingekocht. Kortom de eerste duels er goed vanaf brengen kan een verder verloop van de competitie alleen maar een voordeel opleveren. Hopelijk zijn de selecties compleet en kunnen we gaan genieten van mooie wedstrijden.

Later deze week komen de  overige clubs in het vizier.

Geschreven door