Eigen coronateststraat voor personeel Zorggroep Almere

De Zorggroep Almere heeft sinds maandag een eigen coronateststraat voor de medewerkers. Volgens een woordvoerder gaat het om een samenwerking met streeklaboratorium Haarlem en komt de testuitslag dezelfde dag nog. Omdat de zorggroep 2.500 man personeel heeft, hoopt ze hiermee ook de GGD-teststraat te ontlasten.

Door de snelle uitslag hoopt de Zorggroep Almere personeelstekorten te voorkomen. Een besmetting in een zorginstelling kan enorme gevolgen hebben, zegt ook de GGD Flevoland. De GGD is daarom in Flevoland maandag vast gestart met een pilot, zodat zorgmedewerkers voorrang krijgen in de teststraten.

Docenten geen voorrang
Het gaat om zorgpersoneel op de werkvloer en niet om bestuurders en managers. Ook onderwijspersoneel valt buiten de pilot. Terwijl Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vrijdag wel bekendmaakte dat zorg- en onderwijspersoneel tijdelijk voorrang krijgen bij coronatests.

De GGD laat weten dat de pilot stopt zodra er landelijk beleid komt en de GGD van de minister verder mag opschalen. Dat kan pas als de capaciteit van de laboratoria is uitgebreid.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door