Minder nachtbussen in Almere, extra veiligheidsmaatregelen

Vanwege de snelle verspreiding van het COVID-19 virus gelden in Flevoland vanaf zondag 18.00 uur strengere coronamaatregelen. Zo was al bekend dat de horeca om 01.00 uur dicht moet vermeld Omroep Flevoland.

Nachtbussen geschrapt
Allgo meldt dat vanwege die vroege sluiting van de horeca de nachtlijnen op vrijdag- en zaterdagnacht binnen Almere en tussen Almere en Amsterdam (N21/N22/N23) tot nader order niet rijden. Dat betekent dat de laatste bussen vanuit Amsterdam rond 01.00 uur vertrekken. Vanaf vrijdag 16 oktober rijden op de vrijdagen ook de extra late ritten van de allGo stadslijnen (M1 t/m M7) niet meer. De laatste ritten zijn dan rond 02.00 uur ’s nachts. Op zaterdag blijven de extra late allGo ritten wel rijden vanwege de aansluiting op de laatste treinen.

Andere maatregelen:
Door de regels van het rijk zijn gezelschappen van meer dan 50 personen voorlopig in Flevoland verboden. Dit geldt voor onder meer feesten, borrels en uitjes, zowel binnen als buiten. Er zijn wel uitzonderingen; bij demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten en dans- en theateruitvoeringen mogen er meer mensen bij elkaar komen. Er geldt dan wel vaak een meldplicht.

Speciale maatregelen voor Flevoland
De veiligheidsregio Flevoland komt ook met eigen maatregelen. Zo worden waar nodig buitengebieden gesloten waar illegale feesten gehouden kunnen worden. Ook komt er extra controle op partyboten. Ook wordt er overlegd met winkeliers en ondernemers of er aparte zogenoemde venstertijden kunnen komen voor risicogroepen.

Aanvullende maatregelen Flevoland

Noodverordening Veiligheidsregio

Geschreven door