Nationale ombudsman op tour door Flevoland

Van woensdag 7 oktober tot en met vrijdag 9 oktober zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek.

Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Flevoland en de overheid.

In gesprek met de Nationale ombudsman
Op verschillende pop-up locaties vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: ‘We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn team staan we klaar om met inwoners in gesprek te gaan.’

Het team is te vinden op zeven locaties: 

Woensdag 7 oktober

  • 11.15 – 12.45 in Emmeloord (Kleurkracht)
  • 16.00 – 17.30 in Urk (Hoek Klifweg/Wijk 2)
  • 16.00 – 17.00 in Swifterbant (Bibliotheek)

Donderdag 8 oktober

  • 11.15 – 12.45 in Dronten (Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein)
  • 16.00 – 17.30 in Lelystad (Stadhuis)

Vrijdag 9 oktober

  • 11.15 – 12.45 in Zeewolde (Kerkplein)
  • 11.00 – 13.00 in Biddinghuizen (Bibliotheek)

Reinier van Zutphen is aanwezig in Emmeloord, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Werkbezoeken
Tijdens de tour door Flevoland leggen de Nationale ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Flevoland. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

Het team gaat bijvoorbeeld langs bij de GGD en het UWV. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar Stichting Veteranen Lelystad. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer brengt onder meer een bezoek aan de penitentiaire inrichting Lelystad en substituut-ombudsman Joyce Sylvester aan Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Provincietour
Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2020 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de uitbraak van het coronavirus kon een bezoek eerder dit jaar niet doorgaan.Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uitkomt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 170 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk

Geschreven door