Nog twee verdachten vast voor gijzeling moeder en kinderen

Twee mannen uit Lelystad en Amsterdam blijven voorlopig nog in de cel voor de ontvoering en gijzeling van een Amsterdamse vrouw. Het slachtoffer zou tijdens de jaarwisseling samen met haar twee kleine kinderen zijn meegenomen naar een woning in Almere. Daar werd ze geslagen met een pistool en zou er kokend water over haar heen zijn gegoten.

De advocaat van de Lelystedeling deed dinsdag bij de rechtbank het verzoek om zijn cliënt vrij te laten. Volgens de advocaat heeft de vrouw in een brief opgebiecht dat ze in haar verklaring bij de politie gelogen heeft.

Maar de rechtbank besloot dat de Lelystedeling in de cel blijft. De man wordt door het Openbaar Ministerie gezien als het brein achter de gijzeling.

De vrouw is met haar kinderen tijdens de jaarwisseling vastgehouden in een woning in de Nobelstraat in Almere. Zij is geslagen met een pistool, omdat zij geld zou hebben gestolen van de Lelystedeling. Ook tijdens de vorige zitting stelde de man uit Lelystad al dat de vrouw loog.

Er zijn diverse aanwijzingen dat de vrouw wel degelijk is ontvoerd. Zo is het slachtoffer bijvoorbeeld in grote haast vertrokken uit haar woning in Amsterdam, zonder extra kleding mee te nemen voor haar jonge kinderen.

Twijfels over brief
Het OM heeft grote twijfels over de brief die nu via het kamp van de verdediging het strafproces binnen is gekomen. De officieren willen het slachtoffer tijdens een getuigenverhoor daarom vragen stellen over die brief. Dat gebeurt volgende maand.
Via haar eigen advocaat liet de vrouw overigens dinsdag al tijdens de zitting weten dat zij geen brief heeft geschreven.

In totaal zes verdachten
De vrouw en haar kinderen van 7 en 3 werden op Nieuwjaarsdag door een speciaal team van de politie bevrijd. In de zaak werden aanvankelijk zes mensen opgepakt. Naast de Lelystedeling gaat het om vier mannen uit Amsterdam en een vrouw uit Almere die haar woning ter beschikking had gesteld. Vier van deze verdachten zitten inmiddels niet meer vast.

De strafzaak gaat op 16 november verder met de inhoudelijke behandeling.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door