Rechtbank Midden-Nederland behandelt verzet zaken coronaboetes

De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland behandelt maandag 28 september vier zogenoemde verzet zaken. Het gaat om vier verdachten die het niet eens zijn met een boete die zij hebben gekregen omdat ze in strijd zouden hebben gehandeld met de Noodverordening Covid-19. Na verzet te hebben aangetekend bij het Openbaar Ministerie, heeft het OM hun zaken aangebracht bij de rechtbank.

Noodverordening

In alle vier de zaken worden de verdachten ervan verdacht dat ze zich in april in de regio Utrecht niet hebben gehouden aan de noodverordening die sinds 3 april 2020 van kracht is. In het kort gezegd komt het erop neer dat de verdachten zich in de publieke ruimte hebben opgehouden zonder 1,5 meter afstand tot anderen te houden. Zij kregen hierop een boete van de politie of een buitengewoon opsporingsambtenaar. Die boete vechten ze nu aan.

Zitting

De rechtbank Midden-Nederland behandelt de zaken maandag op een kantonzitting bij de rechtbank in Utrecht. Die zitting begint om 13:30 uur met een aantal andere zaken. Rond 15:00 uur wordt gestart met de eerste verzetzaak. De verwachting is dat de rechtbank ook direct die middag uitspraak doet in alle vier of een deel van de verzetzaken.

Geschreven door