SC Buitenboys op koers voor volgende bekerronde.

Buitenboys deed weer goede zaken in het bekertoernooi. De ploeg van Mark Steur won afgelopen week al met 9-0 van Zeeburgia en zaterdag pakte men de zege bij De Volewijckers.(2-5).

De wedstrijd tussen Volewijckers en Buitenboys was nog maar  vijf minuten oud toen Damien Simson scoorde voor de thuisploeg: 1-0. Aan de andere kant dacht Collins John de gelijkmaker te scoren. Zijn lob over doelman Sven Keijzer ging rakelings naast de paal. De mogelijkheden volgden elkaar in de openingsfase snel op. Na een goede actie dacht de thuisclub te scoren  maar Du’aine Le Blanc verdedigde zijn doel met verve en wist de inzet te keren. Aan de andere kant verdween de bal wel in het doel: een schot van John ging via de binnenkant van de paal binnen:1-1  Na zo’n 22 minuten kwam De Volewijckers op een 2-1 voorsprong. El Bakkali schoot, de inzet werd gekraakt en kwam voor de voeten van Seranio Austin. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om de doelman te verschalken:2-1. Op slag van rust maakte Collins John de gelijkmaker voor Buitenboys. De assistent-scheidsrechter vlagde nog voor buitenspel, maar de arbiter keerde het doelpunt goed:2-2.

Startblokken

Na de pauze kwam Buitenboys beter uit de startblokken.  Volewijckers werd terug gedrongen door de Almeerders. Het werd gedurende de tweede helft duidelijk welke ploeg in de derde en vierde klasse actief was. Buitenboys had het betere van het spel. Rowdy Moorman kreeg in de vijftigste minuut een grote mogelijkheid. Hij wist echter niet te scoren uit een hoge voorzet. Zijn poging ging naast. Halverwege de tweede helft was het wel raak voor diezelfde Moorman. Deze voorzet werd hard binnengeschoten door de aanvaller:2-3.  De wedstrijd speelde zich nu vooral af op de helft van de thuisclub, terwijl Buitenboys het spel dicteerde.  Met nog tien minuten te gaan een perfect uitgevoerde aanval van Buitenboys. De aanval werd soepel afgerond door de bezoekers:2-4. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 2-5. Na wederom een goede aanval kon Sharindra Jagroep de zevende treffer van de middag maken.

Buitenboys speelt volgende week thuis tegen Nieuw Sloten, in Almere wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

Geschreven door