Supermarktoorlog over verhuisplan AH

De verhuisplannen van Albert Heijn-supermarkt in Stedenwijk-Zuid is volgens concurrenten in de omgeving strijdig met het nieuwe detailhandelbeleid van de gemeente.

Supermarkten in Muziekwijk, Kruidenwijk en Literatuurwijk maken bij de gemeenteraad bezwaar tegen de verhuizing. De eigenaar van het filiaal in Stedenwijk wil naar nieuwbouw op het terrein van tennisclub HNL(foto).

Die verhuizing is volgens concurrenten strijdig met de Detailhandelvisie 2020. Die streeft ernaar winkels te behouden in woonwijken waar die voorziening nodig is. Desondanks praat de gemeente met de filiaalleiding over nieuwbouw, die voor autoverkeer bijzonder gunstig ligt.

De nieuwe locatie aan de Stedendreef zal een negatief effect hebben op tenminste drie supermarkten in de omgeving, verwachten de concurrenten. Burgemeester en wethouders willen voor AH in Stedenwijk nu al een uitzondering maken op het nieuwe beleid. Toestaan van verplaatsing zou een precedent scheppen en ongunstig zijn voor woonwijken, zeggen de tegenstanders.

De verhuisplannen bestaan al een paar jaar en worden steeds vertraagd. Met de tennisclub wordt gesproken over verhuizing naar Poort.

Geschreven door