Afsluiting Leeuwerikpad

Van maandag 19 oktober tot half april is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Planning en traject

Op maandagochtend 19 oktober vanaf 07:00 uur starten de werkzaamheden en is het Leeuwerikpad gesloten tussen de Vogelweg tot vlak na de Groene Kathedraal. Half april 2021 gaat het pad weer open voor fietsers en wandelaars.

Werkzaamheden

Het komende jaar bouwt Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van provincie Flevoland een fietsen voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. Vanaf maandag 19 oktober wordt er gestart met het daadwerkelijk opbouwen van de brug. Hiervoor is het noodzakelijk om ruimte te creëren en de veiligheid van zowel de bezoekers van het gebied als het uitvoerend personeel te verzekeren.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor fietsers en wandelaars. Fietsers en wandelaars vanuit Almere-Hout gaan via de N706 Vogelweg, over de Tureluurweg en het fietspad langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar het  Leeuwerikpad richting de Groene Kathedraal. Voor fietsers en wandelaars komend vanaf de Groene Kathedraal geldt dat zij via het Leeuwerikpad voor de Groene Kathedraal, langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar de Tureluurweg gaan om richting Almere-Hout te komen. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven door borden. Ruiters en menners kunnen gebruik blijven maken van de normale route via het ruiterpad.

Meer informatie

Via de Reimert App kunnen geïnteresseerden meer informatie lezen over deze afsluiting of de voortgang van het project “Waterlandseweg fietsbrug” volgen. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore of de App Store.

Geschreven door