Corona laait op: regiorecord positieve tests

Nog niet eerder zijn er zoveel Flevolanders positief getest op corona als in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers op het landelijke dashboard coronavirus. Zaterdag kregen 107 Flevolanders te horen dat ze positief getest zijn.

Het gemiddelde cijfer was het hoogste in de regio sinds de pandemie de regio trof. Of het aantal besmettingen daarmee hoger is dan in maart, is overigens maar zeer de vraag. Tijdens de eerste golf werd er bij lange na niet zoveel getest als op dit moment. In het voorjaar lag het hoogtepunt op 45 geconstateerde besmettingen op één dag.

Rioolwatermetingen en ziekenhuisopnames
De cijfers van de rioolwater-metingen lijken ook op te lopen. De meting van 30 september in Almere was bijna net zo hoog als de piek in maart, toen er alleen nog werd gemeten in Lelystad en Tollebeek. Rond het hoogtepunt van de coronacrisis in april vond het RIVM gemiddeld bijna 5.000 virusdeeltjes in een milliliter Flevolands rioolwater.

Opvallend is wel dat de ziekenhuisopnames achterblijven in de stijging. In de piek van maart werden gemiddeld meer dan dertien mensen per dag opgenomen. Dat gemiddelde ligt nu nog onder de twee.

Dinsdag volgt de gebruikelijke update met de regionale weekcijfers per gemeente.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door